ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Ο Θωρακοχειρουργός  Δημήτριος Ι. Μάλλιος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24 Μαρτίου 1971.

Αποφοίτησε  από το 1ο Λύκειο Υμμητού το 1988, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή της  Νεάπολης της Ιταλίας το 1989.

Το 1999 καταταχθει στον Ελληνικό στρατό. Το 2002 ολοκλήρωσε την υποχρέωση του ως ιατρός υπαίθρου στο Άγονο Αγροτικό  Ιατρείο του Κονισκού που υπάγεται στο Κ.Υ Καλαμπάκας .

Ειδικεύτηκε στην Θωρκοχειρουργική διατελώντας ειδικευόμενος διαδοχικά σε δυο Νοσοκομεία: το Γ.Ν.Ν.Θ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», και το ΠΓΝΑ «ΑΤΤΙΚΟΝ»  όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει πολλούς, καταξιωμένους χειρουργούς και υπό την απρόσκοπτη καθοδήγησή τους, να εκπαιδευτεί σε ολόκληρη την γκάμα των Θωρακοχειρουργικών επεμβάσεων (Καρδιάς, Πνεύμονα, Οισοφάγου) .

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας, όσο και μετέπειτα, έλαβε μέρος σε πλήθος σεμιναρίων σε φημισμένα κέντρα της Ευρώπης για την εξειδίκευση τόσο στην θωρακοσκοπική χειρουργική (VATS) όσο  και στην  ρομποτική χειρουργική (Τεχνικές που αποτελούν θεραπευτική παρέμβαση σε χειρουργικές παθήσεις με ελαχιστοποίηση του εγχειρητικού τραύματος, χωρίς όμως, τον παραμικρό συμβιβασμό ως προς το θεραπευτικό αποτέλεσμα).

 

Σχεδόν ταυτόχρονα με την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας της Θωρακοχειρουργικής, ολοκλήρωσε  και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών   του  Πανεπιστήμιου Αθηνών με τίτλο «Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, Ρομποτική χειρουργική και Τηλεχειρουργική», και το οποίο οδήγησε στην χορήγηση του   «Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης».

Το 2009 εκπόνησε τη  Διπλωματική του εργασία με θέμα: ¨Εξελίξεις, προοπτικές και    ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή της ελάχιστα επεμβατικής και ρομποτικής     θωρακοχειρουργικής σε πρώιμα στάδια καρκίνου του πνεύμονα¨.

 

Στη συνέχεια έκανε έναρξη ελεύθερου επαγγέλματος, δραστηριοποιούμενος σε ιδιωτικά κέντρα των Αθηνών και συνεργαζόμενος με αξιόλογους ιατρούς της ειδικότητάς του. Από τον Αύγουστο του 2009 εργάζεται ως έμμισθος,  θωρακοχειρουργός στο Νοσοκομείο “ΥΓΕΙΑ” .

Όλα αυτά τα χρόνια, ως οποιοσδήποτε συνεπής επιστήμονας οφείλει, δεν παραλείπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο γνωστικό του αντικείμενο, λαμβάνοντας μέρος σε πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολουθώντας σημαντικό αριθμό συνεδρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Banner
Banner