Καλώς Ήλθατε στην Ιστοσελίδα μας.

Η Θωρακοχειρουργική  τα τελευταία χρόνια αλλάζει με αλματώδεις ρυθμούς. Η καλπάζουσα εξέλιξη της Ιατρικής Τεχνολογίας και η θεαματική ανάπτυξη νέων τεχνικών ενδοσκοπικής Χειρουργικής οδήγησαν και οδηγούν σε ραγδαία επέκταση των ενδείξεων για προσπέλαση, διαγνωστική και θεραπευτική, μεγάλου αριθμού θωρακοχειρουργικών  παθήσεων με την χρήση Ελάχιστα Επεμβατικών Τεχνικών. Ταυτοχρόνως, η συντελούμενη επανάσταση της βιοτεχνολογίας έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών όπως η θωρακοσκοπική (vats) και η Ρομποτική Χειρουργική.

Οι νέες τεχνολογίες μας οδήγησαν από την κλασική θωρακοχειρουργική με τις μεγάλες τομές και τα επακόλουθά τους (μετεγχειρητικός πόνος, βραδεία και επίπονη ανάρρωση, πολλές ημέρες στο νοσοκομείο, μετεγχειρητικές κήλες, δύσμορφες ουλές, κ.ά ) στη θωρακοσκοπική (VATS) και τελευταία στη ρομποτική χειρουργική.

Ο θωρακοχειρουργός του σήμερα οφείλει να ενημερώνεται, να εκπαιδεύεται και να εφαρμόζει τις νέες τεχνολογίες προς όφελος των ασθενών και της υγείας γενικότερα.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του θωρακοχειρουργού Μάλλιου Δημήτριου φιλοδοξεί να περιγράψει τις πλέον συχνές παθήσεις, που αντιμετωπίζει η χειρουργική θώρακος και συγχρόνως να αναφερθεί στις νέες θεραπευτικές τάσεις.

Κριτήριο επιτυχίας της προσπάθειας αυτής, θα  αποτελεί  η επικοινωνία με τους αναγνώστες της ιστοσελίδας και το γιατρό, που εύχεται, οι απαντήσεις του στα ερωτήματά σας να συμβάλλουν στις σωστές θεραπευτικές σας επιλογές.


Μάλλιος Ι. Δημήτριος

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΩΡΑΚOΣ

Θωρακοσκοπική (VATS)

Ρομποτική Χειρουργική


Επιμελητής  θωρακοχειρουργικής στο Νοσοκομείο    ‹‹ΥΓΕΙΑ››.


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ:

Ελάχιστη Επεμβατική Χειρουργική Θώρακoς

Καρκίνος του Πνεύμονα

Μεσοθηλίωμα

Καρκίνος Οισοφάγου

 
Banner
Banner